Treenivinkkejä

Acticin kesäinspiraatio: Uinti

Ui ulkovesissä tänä kesänä!

Meren- tai järvenrantaan kävely ja pikku pulahdus tuo todellisia kesätuntemuksia. Kun Suomen kesä sen suo, uimme mielellään ulkona. Uimisella yleensäkin on paljon hyviä vaikutuksia kun olemme ulkosalla ja nautimme luonnosta, mutta uiminen järvessä voidaan nähdä myös tehokkaana harjoittelumuotona.

Asiantuntijoiden mukaan ulkona uimisella on paljon positiivisia vaikutuksia. Jos haluat saada päivittäisen annoksesi liikuntaa samalla kun nautit päivästä rannalla niin tässä hieman vinkkejä uimiseen ja vesitreeniin ulkona:

Mitä tulee ottaa huomioon järvessä tai meressä uidessa

Ennen kuin suunnittelet uintia vapaissa vesissä niin pidä huoli siitä että uiminen on turvallista. Älä koskaan ui yksin, vaan toisen jonkun seurassa ja kerro muille missä olet ja milloin aiot palata. Ei ole suositeltavaa uida suoraviivaisesti syvempiä vesiä kohti, koska tällöin takaisin rantaan uiminen voi olla hankalaa, ui sen sijaan rantaviivan mukaisesti. Veden vastus uidessa on hieman suurempi ulkona uidessa virtauksien ja aaltojen takia. Valmistaudu siihen, ettet jaksa uida yhtä pitkälle kuin sisäaltaassa.

Mitkä ovat ulkona uimisen hyviä puolia

Uiminen on hellävarainen liikuntamuoto, jossa koko vartalo saa työskennellä. Uimalla ulkona saat nauttia kesästä aivan toisella tavalla. Saat olla ulkona ja (toivottavasti) tuntea auringon kesäsäteet. Saat tehdä enemmän töitä vapaassa vedessä päästäksesi eteenpäin, joten se on erittäin hyvää harjoittelua.

Vinkkejä ulkoharjoitteluun

Matala vesi tarjoaa mahdollisuuksia useisiin aktiviteetteihin. Voit ottaa mukaasi perheen tai ystäviä ja heittää frisbeetä vedessä, pelata jalka- tai lentopalloa. Vedessä juokseminen on erittäin hyvää kuntoharjoittelua. Hipan leikkiminen vedessä on mahtava treenikeino! Syvässä vedessä taas on sopivaa tehdä virkistävä uintikiekka, ja on jopa olemassa kohtuuhintaisia liivejä käytettäväksi vesiharjoitteluun. Liivit auttavat sinua juoksemaan vedessä, mahtavaa harjoittelua rantapäivään!

Tsemppiä vesitreeneihin!

Pysyviä tuloksia

Henkilökohtainen valmennus

Oletko jo kokenut treenaaja, mutta haluaisit oppia enemmän tietystä harjoittelun osa-alueesta tai nousta seuraavalle tasolle? Jos vastauksesi on kyllä, henkilökohtaiset valmentajamme voivat laatia sinulle toiveitasi vastaavan harjoitteluohjelman!

Haluatko lisätietoja?

button
Se filmen

Personlig träning

Kokeile maksutta

Tarjoamme sinulle maksuttoman tutustumiskäynnin, jonka aikana pääset harjoittelemaan ohjaajan johdolla. Se on täydellinen aloitus tuleville treeneille!

Ota ensimmäinen askel

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Etsitään henkilötietoja...

Sinulla on jo aktiivinen jäsenyys ja tämän vuoksi et voi käyttää Kokeile-tarjousta. Ota yhteyttä kuntokeskukseesi jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi

Sinulla on jo jäsentili ja tämän vuoksi et voi käyttää Kokeile-tarjousta. Ota yhteyttä kuntokeskukseesi jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi

Antamasi henkilötunnus ei ole kelvollinen

Et valitettavasti voi ostaa jäsenyyttä, koska olet alle 18-vuotias. Tule kuntokeskukseemme täysi-ikäisen vanhemman tai huoltajan kanssa, ja autamme sinua liittymään jäseneksi.

  • Henkilökotiedot

    Käsittelemme henkilötietonne hallitaksemme sopimustanne kanssamme, parantaaksemme palvelukokemustanne sekä tehdäksemme kokemuksestanne niin mukavan kuin mahdollista. Klikkaa "Katso ehdot" lukeaksesi lisää tietosuojakäytännöstämme.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nyt mennään!

Nyt mennään!