Syö oikein

BMI, Body Mass Index

Kansainvälinen BMI- eli Body Mass Index -painoindeksimitta on kehitetty eri maiden väliseen vertailuun sekä tutkimushankkeisiin, joissa selvitetään ylipainoon ja liikalihavuuteen kuuluviin komplikaatioihin vaikuttavia riskitekijöitä.

BMI voi auttaa yleiskuvan saamisessa henkilön painosta. On kuitenkin tärkeää, ettei keskitytä yksinomaan lukuihin vaan että tuloksiin suhtaudutaan varauksella.

BMI ei ota huomioon ikää, luustoa tai ruumiinrakennetta. Lisäksi on muistettava, että jokaisen painoluokan väli on noin 15 kiloa. Lihakset painavat enemmän kuin rasva, minkä vuoksi esimerkiksi ammattiurheilijoiden ja kehonrakentajien BMI voi olla korkea, vaikkeivät he ole ylipainoisia. Lisäksi sillä on suuri merkitys, missä kehon osassa rasva sijaitsee. Keskivartalolihavuus on huomattavasti haitallisempaa kuin rasvan tasainen jakautuminen kehoon.

On myös tärkeää muistaa, että BMI soveltuu vain aikuisille. BMI:n laskeminen vielä kasvavalta lapselta antaa harhaanjohtavan tuloksen.

Näin lasket painoindeksisi:

(paino kiloina) / (pituus metreinä potenssiin kaksi) = BMI

Jos toisin sanoen painat 70 kiloa ja olet 175 cm pitkä, painoindeksisi on seuraava:

70 / (1,75 x 1,75) = 22,9

Luokka Miehet Naiset
Alipainoinen <20 <18,6
Normaalipainoinen 20,0–25,0 18,6–23,8
Ylipainoinen 25,0–30,0 23,8–28,6
Liikalihava >30 >28,6

Pysyviä tuloksia

Henkilökohtainen valmennus

Oletko jo kokenut treenaaja, mutta haluaisit oppia enemmän tietystä harjoittelun osa-alueesta tai nousta seuraavalle tasolle? Jos vastauksesi on kyllä, henkilökohtaiset valmentajamme voivat laatia sinulle toiveitasi vastaavan harjoitteluohjelman!

Haluatko lisätietoja?

button
Se filmen

Personlig träning

Kokeile maksutta

Tarjoamme sinulle maksuttoman tutustumiskäynnin, jonka aikana pääset harjoittelemaan ohjaajan johdolla. Se on täydellinen aloitus tuleville treeneille!

Ota ensimmäinen askel

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Etsitään henkilötietoja...

Sinulla on jo aktiivinen jäsenyys ja tämän vuoksi et voi käyttää Kokeile-tarjousta. Ota yhteyttä kuntokeskukseesi jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi

Sinulla on jo jäsentili ja tämän vuoksi et voi käyttää Kokeile-tarjousta. Ota yhteyttä kuntokeskukseesi jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi

Antamasi henkilötunnus ei ole kelvollinen

Et valitettavasti voi ostaa jäsenyyttä, koska olet alle 18-vuotias. Tule kuntokeskukseemme täysi-ikäisen vanhemman tai huoltajan kanssa, ja autamme sinua liittymään jäseneksi.

  • Henkilökotiedot

    Käsittelemme henkilötietonne hallitaksemme sopimustanne kanssamme, parantaaksemme palvelukokemustanne sekä tehdäksemme kokemuksestanne niin mukavan kuin mahdollista. Klikkaa "Katso ehdot" lukeaksesi lisää tietosuojakäytännöstämme.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nyt mennään!

Nyt mennään!