Pienillä keinoilla terveellisempi elämä

5 hyvää syytä ottaa pyörä alle

Polje – vartalosi tulee kiittämään sinua

Pyöräily on lisääntynyt viime vuosien aikana, sekä arjessa että vapaa-ajan liikuntamuotona. Ei tämä ole kummakaan sillä pyöräily on sekä terveellistä että ympäristöystävällistä.

Pyöräily on yksi yksinkertaisimmista liikuntamuodoista ja voi ennaltaehkäistä sairauksia, kuten 2-tyypin diabetestä, sydän- ja verisuonisairauksia, ylipainoa ja stressiä.

Maailman terveysjärjestetö (WHO) suosittelee päivittäistä kohtuullista vähintään 30 minuutin liikuntaa – tämä voi olla esimerkiksi päivittäinen pyörämatka töihin ja töistä kotiin. Pyöräilyn ei tarvitse olla hysteeristä kilpapolkemista tai pitkänmatkan lenkkejä, vaan jo arkipyöräilyllä on välittömiä vaikutuksia.

1. Parempi kunto

Pyöräily on hellävaraista matalaintensiteettistä harjoittelua ja jos pyöräilet säännöllisesti niin se tekee ihmeitä jaksamiselle ja kunnolle.

2. Hyvä sydämelle

Jopa sydän voi hyvin säännöllisen liikunnan seurauksena. Pyöräily laittaa sydämen pumppaamaan hapekasta verta lihaksiin ja sydän vahvistuu. Liikunta auttaa tällä tavoin ennaltaehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksia. Tutkimukset osoittavat, että sydäninfarktin riski puolittuu jos pyöräilet säännöllisesti autoilun sijaan.

3. Vahvemmat keuhkot

Mitä enemmän keuhkot tekevät töitä, sitä vahvemmaksi ne tulevat – mikä taas johtaa terveellisempään elämään.

4. Hyväksi polville ja nivelille

Pyöräily on hyvin hellävarainen liikuntamuoto polville ja nivelille. Pidä huoli että pyörä on sopiva pituudellesi.

5. Polttaa kaloreita

Pyöräily on myös hyvä keino polttaa kaloreita. 55 kg painava nainen, joka pyöräilee noin 10km/h polttaa keskimäärin 120 kaloria puolessa tunnissa.
Pyöräily ei ole positiivista ainoastaan terveydelle. Jos asut suuressa kaupungissa niin säästät paljon aikaa (ja rahaa) pyöräilemällä julkisten kulkuvälineiden sijaan. Lisäksi teet ympäristöteon valitessasi pyörän auton sijasta.

Pysyviä tuloksia

Henkilökohtainen valmennus

Oletko jo kokenut treenaaja, mutta haluaisit oppia enemmän tietystä harjoittelun osa-alueesta tai nousta seuraavalle tasolle? Jos vastauksesi on kyllä, henkilökohtaiset valmentajamme voivat laatia sinulle toiveitasi vastaavan harjoitteluohjelman!

Haluatko lisätietoja?

button
Se filmen

Personlig träning

Kokeile maksutta

Tarjoamme sinulle maksuttoman tutustumiskäynnin, jonka aikana pääset harjoittelemaan ohjaajan johdolla. Se on täydellinen aloitus tuleville treeneille!

Ota ensimmäinen askel

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Etsitään henkilötietoja...

Sinulla on jo aktiivinen jäsenyys ja tämän vuoksi et voi käyttää Kokeile-tarjousta. Ota yhteyttä kuntokeskukseesi jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi

Sinulla on jo jäsentili ja tämän vuoksi et voi käyttää Kokeile-tarjousta. Ota yhteyttä kuntokeskukseesi jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi

Antamasi henkilötunnus ei ole kelvollinen

Et valitettavasti voi ostaa jäsenyyttä, koska olet alle 18-vuotias. Tule kuntokeskukseemme täysi-ikäisen vanhemman tai huoltajan kanssa, ja autamme sinua liittymään jäseneksi.

  • Henkilökotiedot

    Käsittelemme henkilötietonne hallitaksemme sopimustanne kanssamme, parantaaksemme palvelukokemustanne sekä tehdäksemme kokemuksestanne niin mukavan kuin mahdollista. Klikkaa "Katso ehdot" lukeaksesi lisää tietosuojakäytännöstämme.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nyt mennään!

Nyt mennään!